Natuurmonumenten – Natuurgebied en Veenweidepark De Trickel

Dit prachtige veenweidepark is in 1999 overgenomen van de gemeente Wormerland door de Vereniging Natuurmonumenten voor het symbolische bedrag van 1 Euro. Het stukje land is rond 1920 door het met bagger uit de zaan op te hogen. Het is een mooi gebied dat erg lang alleen voor agrarische doeleinden werd gebruikt. Nu kun je er heerlijk wandelen, vogels kijken en van de natuur genieten.

Veenweidepark De Trickel

Klik op de afbeelding om het gebied in Google Maps te bekijken

De Stichting Bezoekerscentrum De Poelboerderij had op het moment van overname al een prachtig plan klaarliggen om dit stukje land in te richten als veenweidepark voor bewoners en bezoekers. Daarnaast wilde ze zich richten op onderwijs- en educatiemogelijkheden in dit prachtige stukje natuurgebied. Regelmatig komen leerlingen van scholen in de Zaanstreek hier om meer over de natuur te leren en dat is erg belangrijk.

De Pont

Met het pontje kun je over het water. Erg leuk!

Toen het gebied van Veenweidepark De Trickel ingericht werd door De Poelboerderij en Natuurmonumenten, heeft men besloten dat op het Wormer- en Jisperveld moest lijken en op sommige vlakken doet het dat ook. Qua vegetatie kun je hier een gevarieerd aanbod van planten bekijken en de vogelpopulatie heeft een echte aantrekkingskracht op vogelliefhebbers uit de wijde omgeving. De vogelliefhebbers kunnen gebruik maken van de vogelkijkhut en dat doen ze dan ook regelmatig.

Wij zijn afgelopen week ook even gaan kijken bij Veenweidepark De Trickel en hebben genoten van de natuur en de voorzieningen die er aangebracht zijn door De Poelboerderij en Natuurmonumenten. Zo kun je met een pontje over het water, er zijn steigers die je kunt gebruiken om het leven in en op het water te bekijken en er zijn uitkijktorens die je een prachtig uitzicht over het gebied geven. Al met al is dit een erg mooie plek die met veel liefde beheerd wordt, zodat de komende generaties hier ook nog van kunnen genieten!

molen

Dutch Survival on EmailDutch Survival on FacebookDutch Survival on TumblrDutch Survival on Twitter
Dutch Survival

Hier op Dutch Survival kun je de beste luchtdrukwapen reviews lezen en bekijken! Daarnaast zijn we gek op de natuur en houden je graag op de hoogte van de mooiste plekjes in Nederland!


Vergeet ons niet te volgen op social media! :)


You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Find Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Download Premium WordPress Themes and